22. 3. 2012.

Permakultura u praksi - radionica


Dođite da zajedno uprljamo ruke u bašti našeg i vašeg društvenog centra!


WWOOF SRBIJA i Permakultura Srbija (u osnivanju) organizuju jednodnevnu praktičnu radionicu.

AGENDA:

10:00 Uvod, upoznavanje, očekivanja

10:30 Osnovni principi permakulture
11:30 Permakulturni dizajn
12:30 Pauza za ručak 
13:30 Praktičan rad na izgradnji spiralne bašte
15:30 Sumiranje utisaka
16:00 Kraj


Predavač: Rakesh Rootsman, Velika Britanija
(radionica je na engleskom jeziku)

Broj učesnika ograničen. Zainteresovani kandidati OBAVEZNO se prijavljuju putem maila info@wwoofserbia.org. Prijava treba da sadrži ime i prezime polaznika, broj telefona, mesto odakle dolazi i čime se bavi (ne više od 5 rečenica). 

Donacija za učešće na radionici je 10 eura i prikuplja se ISKLJUČIVO radi pokrivanja dela putnih troškova predavača. Plaćanje na licu mesta.

Rok za prijavljivanje je ponedeljak, 26.mart u 17h

Za sva dodatna pitanja i prijave, osoba za kontakt je Katarina Milenković, koordinatorka WWOOF SRBIJA putem mail-a info@wwoofserbia.org.

Veče ranije, okupićemo se na otvorenom druženju

Permakultura je sveobuhvatni pristup projektovanju ljudskih naselja i poljoprivrednih sistema po uzoru na odnose koji se nalaze u prirodni, jednom rečju imitiranje prirode. Ona predstavlja okvir za kreiranje održivih načina života. Kao praktičan metod, permakultura razvija ekološki skladne, efikasne i produktivne sisteme koje može koristiti bilo ko, bilo gde. Ona nas uči kako da gradimo kuće od prirodnih materijala, kako da gajimo voće i povrće (hranu) za lične potrebe, kako da oporavimo uništene predele i ekosisteme, sakupljamo kišnicu, gradimo zajednice i još mnogo toga. Osnovni principi na kojima se temelji permakultura su: briga o Planeti, briga o ljudima, pravična raspodela.